«Στις 15 Οκτωβρίου, άτομα από όλο τον κόσμο θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία, από την Αφρική ως την Ευρώπη, ο κόσμος ξεσηκώνεται για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και να απαιτήσει μια αληθινή δημοκρατία. Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία. Οι κυβερνήσεις λειτουργούν για το όφελος των λίγων, αγνοώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας και το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που πληρώνουμε όλοι. Αυτή η ανυπόφορη κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Ενωμένοι σε μια φωνή, θα δείξουμε στους πολιτικούς και την οικονομική ελίτ που υπηρετούν, ότι εμείς, ο λαός, θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και τραπεζιτών που δεν μας αντιπροσωπεύουν. Στις 15 Οκτωβρίου, θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που θέλουμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα μιλήσουμε και θα οργανωθούμε, μέχρι να το καταφέρουμε.»

Το πιο πάνω κείμενο το βρήκα σήμερα στο διαδίκτυο από ελλαδικές ιστοσελίδες. Παρόμοια κείμενα κυκλοφορούν προφανώς σήμερα σε όλον τον κόσμο εν όψει της παγκόσμιας κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου.

Όταν τέτοια κείμενα εμφανίζονται και οι πολίτες του κόσμου τοποθετούνται με αυτόν τον τρόπο δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι ότι ίσως μπορέσουμε να αλλάξουμε κάτι σε αυτόν τον κόσμο, ενάντια στους σχεδιασμούς του όποιου Σαρκοζί, της όποιας Μέρκελ, του Ροκφέλλερ και των άλλων μεγιστάνων του χρήματος που ελέγχουν και ποδηγετούν την ανθρωπότητα. Η αλήθεια είναι ότι οι μεγάλες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, τα καρτέλ του πετρελαίου και τα καρτέλ των τροφίμων, προγραμματίζουν για μας χωρίς εμάς.

Ειδικά το καρτέλ του φαρμάκου - οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες - δημιουργούν αυτό το "ανθρώπινο κόστος" που αναφέρεται στο κείμενο πιο πάνω. Παίζουν με την υγεία και τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων τοποθετώντας το επιχειρηματικό κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ύπαρξη. Τους ενδιαφέρει απλώς να βγάζουν δισεκατομμύρια, χωρίς να ενδιαφέρονται καθόλου για το τίμημα που πληρώνει ο κόσμος που καταναλώνει τα φάρμακα-φαρμάκια τους. Το ότι σύμφωνα με τις επίσημες αμερικανικές στατιστικές πεθαίνουν 106.00 άνθρωποι κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, από παρενέργειες φαρμάκων, δεν φαίνεται να συγκινεί κανέναν αλλά δεν ξεσηκώνει και τις μάζες. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ότι με τα χημικά φάρμακα που παράγουν μας χειραγωγούν, και, αφ' ενός μεν, μας εμποδίζουν να θεραπευτούμε με τις υπάρχουσες ήδη φυσικές θεραπείες και, αφ' ετέρου, μας δηλητηριάζουν και μας μειώνουν το προσδόκιμο επιβίωσης μας.

Οι σημαντικότερες ασθένειες της εποχής μας έχουν ήδη τη θεραπεία τους στον τομέα των φυσικών και επιστημονικά τεκμηριωμένων θεραπειών.

Πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει στην Κύπρο. Μπορεί να είναι δίκαιο το σύνθημα "Χριστόφια παραιτήσου" αλλά φαίνεται ότι ήδη κάποιοι θέλουν να εξαντλήσουν τα όρια αυτής της αγανάκτησης σε αυτό το σύνθημα. Εάν η αγανάκτηση των πολιτών παραμείνει απλώς σε αυτό το σύνθημα, θα έχουμε καταστρέψει αυτήν την χρονική συγκυρία. Αν αύριο ο πρόεδρος παραιτηθεί, θα έχει λήξει η προσπάθεια στην Κύπρο; Δυστυχώς όλα τα κόμματα θέλουν να μείνουμε μέχρι εκεί.

Πρέπει να αντιδράσουμε.